Форум проекта ProTV.UA

Цифровое эфирное ТВ, спутниковое, кабельное, IPTV, OTT, радиовещание
Форум ProTV Форум ProTV    Новости ProTV Новости ProTV    Форум Mediasat Форум Mediasat
Текущее время: 29 ноя 2024, 00:43
* Вход   * Регистрация

MediaPlayer - интернет-магазин по продаже, установке, настройке, обслуживанию
медиаплееров, сет-топ-боксов, домашних кинотеатров
Розница/опт. Гибкая система скидок. Доставка по Киеву, Украине.
Тел. (+38 050) 130 86 81, (098) 151 30 51

Видео с Ex.UA, FS. UA, Вконтакт на экране телевизора

Спутниковое. кабельное, эфирное ТВ, Т2, Openbox, Киев и Украина Конверторы INVERTO, весь модельный ряд, прямые поставки от производителя,лучшая цена в Украине

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: УР - 3 поновило мовлення на УКХ???
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 08:42 
Активный писатель
Активный писатель

Страна: Ukraine (ua)

Повысить репутациюПонизить репутацию
Цікаві новини. Сьогодні зранку хотів послухати новини УР - 1 і несподівано в УКХ - діапазоні упіймав.... Культуру. Спочатку думав, що то якась помилка і УР - 3 транслюється замість УР - 1 ( таке вже траплялося), але потім я УР - 1 таки знайшов. А Культура веде мовлення на окремій частоті! Чи означає це, що канал УР - 3 вперше з 2000 року поновив повноцінне мовлення в УКХ - діапазоні? Багато говорилося про відновлення мовлення на середніх хвилях, але про УКХ мовчали. Поки передчасно робити якісь висновки, але зараз Культура у мене працює і працює досить добре. У цьому зв'язку в мене прохання до форумчан, які мають приймачі з " нижнім" діапазоном перевірити чи працює Культура у вашому місті? Чи то лише Луганську так пощастило? :D

Ответить с цитатой  

Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 08:59 
Продвинутый пользователь

А може це лише тропо і ти приймаєш зараз сигнал з Києва?

У мене на УКХ зараз лише УР-1 ловиться. Але на скільки я пам'ятаю, на Херсонщині "Культура" на УКХ ніколи не мовила.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 09:06 
Активный писатель
Активный писатель

Не знаю, але якість хороша, працює не гірше, ніж УР - 1 з Луганська ( якщо не краще). В мене радіо з 2002 року, перевіряю УКХ - діапазон постійно і раніше ніколи не приймав.

Ответить с цитатой  

Спутниковый ресивет Violet

Журнал о спутниковом ТВ - MEDIASAT

Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 09:11 
Активный писатель
Активный писатель

Наскільки я знаю, на Луганщині Культура не працює в УКХ з 2000 року. Можливо, справді сигнал з Києва. Але чому я його ніколи раніше не ловив за ці шість років? :)

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 09:21 
Продвинутый пользователь

На скільки я пам'ятаю, у нас навіть на прикінці 90-х років УР-3 на УКХ не було. Я тоді ще, нажаль, не дуже цікавився радіомовленням, але пам'ятаю, що на УКХ були лише Промінь та УР-1. А от на середніх хвилях УР-3 (тоді ще "Радіо Муз") напевно було!

До речі, ось інформація про передавачі УКХ у Херсоні і Василівці:
http://proradio.org.ua/regions/kherson-fm1.php
http://proradio.org.ua/regions/vasylivka-fm1.php

Інформації про передавачі УР-3 там немає. Отже, мабуть на Херсонщині мовлення на УКХ ніколи не було.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 09:40 
Активный писатель
Активный писатель

У нас мовлення на УКХ велося, однак та частота зараз мовчить. Але не вірю, що це сигнал з Києва. Щоб з Києва на УКХ добивало аж в Луганську область та ще й так, що не відрізниш від місцевих станцій? :wink: Мені здається, що це неможливо. До нас харківський середньохвильовик Культури ледь - ледь дотягує і чутність така, що нічого не розбереш. Ні, це десь поблизу працює передавач, який раніше мовчав. Якщо не з Луганська, то, можливо, з Донецька.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 09:46 
Продвинутый пользователь

Максим Стюфляєв писал(а):
Щоб з Києва на УКХ добивало аж в Луганську область та ще й так, що не відрізниш від місцевих станцій? :wink: Мені здається, що це неможливо.

Можливо! :wink: Але це тропо і триває лише деякий час. Я вже багато разів приймав через тропо радіостанції з Симферополя і Одеси. Бувало навіть і таке, що херсонська Ера ФМ (на 103,7) глушилася симферопольською Європою+, яка мовить на цій самій частоті. А інші симферопольські радіостанції також було чути не гірше ніж херсонські. Та про це я докладніше писав у темі "Приём FM из Киева и других городов".

Хоча, звісно, можливо, що це запрацював якийсь передавач УР-3.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 14:05 
Активный писатель
Активный писатель

Та ні, не Київ це. По - перше, частота не підходить. У Києві частота Культури 72.86 МГц. У нас на ній глухо. На жаль, не можу сказати точно, на якій частоті зараз Культуру ловлю, але приблизно в коридорі 67. 00 - 68. 70 МГц ( на частоті 68. 75 МГц працює УР - 1. Канали розташовані поруч, але не накладаються). По - друге, я чудово знаю, що таке тропо. Я в себе теж приймав так російські та навіть європейські станції. Це не воно. Культура працює принаймні із сьомої ранку. Щойно перевірив - працює. Сигнал чистий, стабільний, перешкод немає. Працює краще, ніж в Інтернеті! Словом, на тропо ніяк не схоже. Може запустили якийсь передавач, який до 2005 року транслював Промінь ( наприклад, з Краматорська чи з Ровеньків) ? Сьогодні ще повідомлю на ФРМ і попрошу Дмитра провести перевірку. Якщо йде десь із Донецька, він має впіймати.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 16:48 

На жаль, не можу сказати точно, на якій частоті зараз Культуру ловлю, але приблизно в коридорі 67. 00 - 68. 70 МГц ( на частоті 68. 75 МГц працює УР - 1.

Під час сильного тропо із Румунії та Молдови в ніч з 10 на 11 листопада близько опівночі теж прийняв УР-3 Культура на УКХ :!: на 67.19 МГц. з Чернівців, рівень сигналу був десь на двійку.
Тепер також приймаю:
66.92 Волочиськ
70.46 Хмельницький
71.75 Тернопіль
72.89 Камянець-Подільский
Приймач Океан-209 і телескопічна антена.

Последний раз редактировалось IgorD 14 ноя 2008, 15:11, всего редактировалось 2 раз(а).

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 17:13 
Продвинутый пользователь

Это случайно не об этом?
Цитата:
06.11.2008

Передачі українського радіо звучатимуть

на всій території України

Голова Національної ради Віталій Шевченко на брифінгу 5 листопада 2008 року повідомив журналістів, що на засіданні Національної ради було ухвалене рішення про видачу Національній радіокомпанії України ліцензії на мовлення з використанням каналів радіомовлення, що охоплює 28 частот у Харківській, Львівській, Луганській, Вінницькій, Івано-Франківській, Чернігівській, Закарпатській, Чернівецькій областях та АР Крим.

Протягом двох років Національна рада просила і вимагала від НРКУ освоєння цих частот. У зв’язку з нестачею коштів Національна радіокомпанія України не могла цього зробити, тому на вільних частотах вела мовлення радіокомпанія „Голос Росії”. Нарешті ситуація змінилася. Відтепер наші громадяни матимуть можливість слухати передачі трьох програм українського радіо (УР-1, УР-2, УР-3) на всій території України.

Віталій Шевченко поінформував присутніх, що Національна рада погодила проект заходів для підтримки створення і розповсюдження телевізійних програм і передач вітчизняного виробництва, підготовлений Держкомтелерадіо, в якому також ідеться і про фінансування НРКУ. Це був другий розгляд цього проекту, в ньому враховані всі зауваження та пропозиції Національної ради.

Прес-служба Національної ради

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 17:41 

FL@SH писал(а):
Это случайно не об этом?

Це мабуть йдеться про середні хвилі, де "панував" до 1 листопада Голос Росії через українські передавачі.
Тепер на 936 кГц. (Львів) і 972 кГц. (Миколаїв) - УР-1, 1431 кГц. (Миколаїв) - УР-3 Культура.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 13 ноя 2008, 18:08 
Ударник труда
Ударник труда

Да, подтверждаю присутствие УР-3 на УКВ.
Ужгород. На 71.54 (частоте Променя) валит Культура. Частота Культуры молчит. Проминь частично вещает на 103.0. УР-1 вещает без изменений.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 14 ноя 2008, 05:01 
Пользователь

Ліпше би вводили передавачі у ФМ-діапазоні а не відновлювали передавачі на УКХ.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 14 ноя 2008, 08:26 
Продвинутый пользователь

Також поновилося мовлення УР-3 у Чернівцях, Сімферополі, Волочиську (Хмельницька обл.), Хмельницькому, Кульчіївцях (Хмельницька обл.). Дізнався я це з сайту ukrtvr.org. Мабуть таких міст є значно більше! :) На Херсонщині поки що глухо. Я дуже радий, що мій улюблений канал НРКУ повертається у регіони (нехай наразі лише на УКХ), але мабуть це все лише тимчасово, поки гроші є на трансляцію.. :cry:

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 14 ноя 2008, 08:51 
Пользователь

У нас в Чернігові на сьогодняшній день на УКХ ретранслюється тільки одна 1 програма Українського радіо на 69,47 МГц.
Сьогодні я розмовляв з головним інженером Чернігівського ОРТПЦ, і він мені сказав, що в самому Чернігові включення УР-3 не буде у зв'язку з відсутністю передавача.
А включення відбудеться у смт. Ховми, Корюківського р-ну, Чернігівської області на колишній частоті "Проміня" - 68,27 МГц.
Вказівка "зверху" вже є.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 14 ноя 2008, 20:27 
Житель форума
Житель форума

Serhiy1970 писал(а):
А включення відбудеться у смт. Ховми, Корюківського р-ну, Чернігівської області на колишній частоті "Проміня" - 68,27 МГц.
Вказівка "зверху" вже є.

Интересно, куда смотрит нацрада, если частота выделена под одну радиостанцию, а врубают другую.
УР-1, Промінь та Культура - 3 разных радиостанции. И документы, лицензии оформляются на каждую отдельно.

Ведь если я имею 3 радиостанции и 3 частоты, я ведь не могу тасовать их!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 14 ноя 2008, 22:38 
лингвист-пофигист

kastet писал(а):
Serhiy1970 писал(а):
Вказівка "зверху" вже є.

Интересно, куда смотрит нацрада, если частота выделена под одну радиостанцию, а врубают другую.
УР-1, Промінь та Культура - 3 разных радиостанции. И документы, лицензии оформляются на каждую отдельно.

Ведь если я имею 3 радиостанции и 3 частоты, я ведь не могу тасовать их!

Возможно, я ошибаюсь, но в лицензии НРКУ написано просто - позывной "Украинское радио". Поэтому, по факту тасовать можно как уггодно ;))) По крайней мере, тасовали всегда - и в "лучшие времена". К примеру, в Кировограде, по-моему, поменяли местами УР-1 и УР-2 в конце 90-х (почему - не знаю, но я видел список частот из справочника WRTH где-то 97-го или 98-го года, там частота Проминя значилась за УР-1, а частота УР-1 - за Проминем, и стояла пометка - "частоты будут взаимозаменены" по-английски).
Другое дело, что на СВ и ДВ тасование ни во что хорошее не выливается. Частоты там просчитывались ещё чёрт знает когда, из них формировались синхронные сети. Потом эти сети делились, перетасовывались, в итоге получался бардак...

/DEEP PURPLE/

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 14 ноя 2008, 23:54 
Активный писатель
Активный писатель

andriy155 писал(а):
Ліпше би вводили передавачі у ФМ-діапазоні а не відновлювали передавачі на УКХ.
Не згоден. Точніше згоден, але є нюанс. Говорив неодноразово і ще раз повторю. ФМ - мовлення - це чудово, але коли воно буде? Частоти НРКУ отримує повільно, на ФМ проводить насамперед УР - 1. Такими темпами процес переходу на ФМ триватиме ще кілька кілька років в найкращому випадку. А я хочу слухати радіо ВЖЕ ЗАРАЗ. На УКХ якість звуку чудова ( не порівняти з СХ та навіть з Інтернетом). То чому не використати синицю в руці, поки до них ще не потрапив журавель? :D Мовлення на УКХ зовсім не заважає боротися за ФМ - частоти. Навпаки, підвищує шанси. Отримають частоти на ФМ - УКХ можна буде вимкнути. Гадаю, так і зроблять зрештою. Але зараз мовлення на УКХ ще вкрай потрібне. У мене в четвер був щасливий день. Я чекав на нього довгі шість років, розумієте? Культура - мій улюблений з каналів НРКУ. І поновлення мовлення ( у можливість якого я вже, відверто кажучи, не вірив) дуже тішить. Єдине, я так само як Гело, боюся, що це ненадовго. Ну що ж, насолоджуймося, поки є чим! ;)

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 15 ноя 2008, 00:02 
Активный писатель
Активный писатель

ProRadio.Org.Ua писал(а):
Возможно, я ошибаюсь, но в лицензии НРКУ написано просто - позывной "Украинское радио". Поэтому, по факту тасовать можно как уггодно ;))) По крайней мере, тасовали всегда - и в "лучшие времена".
Саме так. Згадайте ще столичну частоту 105.0 ФМ, то взагалі унікальний випадок! На ній транслюється "солянка" з усіх трьох каналів. :wink: Частоту отримувала НРКУ, а не якийсь з її каналів, тому крутять що хочуть і як хочуть. :D

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 15 ноя 2008, 00:46 
Пользователь

Цитата:
Саме так. Згадайте ще столичну частоту 105.0 ФМ, то взагалі унікальний випадок! На ній транслюється "солянка" з усіх трьох каналів. Частоту отримувала НРКУ, а не якийсь з її каналів, тому крутять що хочуть і як хочуть.

Дозвольте вас виправити, на цей час на 105 ФМ у Києві йде лише УР-2. Цей передавач приєднаний до каналу подачі УКХ передавача 71.3 МГц.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 15 ноя 2008, 08:23 
Житель форума
Житель форума

Возможно, я ошибаюсь, но в лицензии НРКУ написано просто - позывной "Украинское радио". Поэтому, по факту тасовать можно как уггодно ;)))

А концепция??? Да не, это ненормальная ситуация. 2 и 3 программа сильно отличаются друг от друга и по идее надо при обмене частотами перелицензирование делать. Как и делают все остальные.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 15 ноя 2008, 09:23 
Активный писатель
Активный писатель

Sasha писал(а):
Цитата:
Саме так. Згадайте ще столичну частоту 105.0 ФМ, то взагалі унікальний випадок! На ній транслюється "солянка" з усіх трьох каналів. Частоту отримувала НРКУ, а не якийсь з її каналів, тому крутять що хочуть і як хочуть.

Дозвольте вас виправити, на цей час на 105 ФМ у Києві йде лише УР-2. Цей передавач приєднаний до каналу подачі УКХ передавача 71.3 МГц.
Як на цей час не знаю (більше року не був у Києві), але раніше на 105.0 крім УР -2 транслювалося також УР - 1 ( субота 10.00 - 14.00) та Міжнародне радіо Канади, яке йшло на УР - 3. Можливо зараз залишили тільки УР - 2. Але в контексті нашої розмови це великого значення не має. Якщо раніше там транслювалася " солянка", значить ліцензія це дозволяла.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 15 ноя 2008, 09:31 
Активный писатель
Активный писатель

kastet писал(а):

Возможно, я ошибаюсь, но в лицензии НРКУ написано просто - позывной "Украинское радио". Поэтому, по факту тасовать можно как уггодно ;)))

А концепция??? Да не, это ненормальная ситуация. 2 и 3 программа сильно отличаются друг от друга и по идее надо при обмене частотами перелицензирование делать. Как и делают все остальные.
Костянтине, у нас концепції такі загальні, що під них обидва канали легко підтягнути ;)

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 15 ноя 2008, 13:49 
Житель форума
Житель форума

Костянтине, у нас концепції такі загальні, що під них обидва канали легко підтягнути ;)

Так может из 2-х "загальних" сделать 1 загальнэ, но более качественное, а финансирование направить на 1, чтоб было более качественно? Оплачиваем то всё это мы - налогоплательщики. И если мы возражать не будем, то умные люди сделают не 2 подобных загальных проекта - а 33 или 333 - и всё за наш счёт. И все будут похожи один на другой по концепции.
Живём то не по средствам!!!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 15 ноя 2008, 15:31 
Активный писатель
Активный писатель

То була іронія не з приводу каналів, а з приводу того, як у нас концепції пишуть. ;) Зрозуміти з тих папірців, яким буде РЕАЛЬНИЙ формат радіостанції взагалі неможливо. Щодо двох каналів замість трьох - я проти. На моє переконання, три канали - оптимальний варіант. Просто треба чітко визначити нішу кожного каналу і працювати саме в цій ніші.

Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа