Цитата:
За словами Наталі Катеринчук, засновники мають домовленості з двома банками про відкриття кредитної лінії на суму $18 млн. «Історію кредитування я взяла з каналу "Інтер", який розпочався з кредиту "Укрексімбанку"». На уточнюючі запитання членів Нацради вона сказала, що кредит надається під гарантії відомих імен позичальників.
«Але статутний капітал компанії становить лише 1 тисячу гривень, кожен із засновників товариства вніс по 250 гривень. А інвестиції на найближчі два роки становитимуть 20 тис. грн, виходячи з бізнес-плану, поданого до Нацради», - звернула увагу перший заступник голови Оксана Головатенко. Представник «Інфо-24» Віталій Сокур заявив, що там ідеться про 20 млн грн., а не 20 тисяч. А Наталя Катеринчук додала, що статутний капітал - 1 млн грн. Проте в статутних документах, які Нацрада продемонструвала пресі, йшлося про 1 тис. грн.
Цитата:
Микола Фартушний, як і Лариса Мудрак, сприйняв «Інфо-24» як супутній проект ТВі. Він нагадав, що від журналістів ТВі надійшли заявки ще на п'ять телеканалів на цифровий конкурс. Крім цього, панові Фартушному бракувало детального бізнес-плану телеканалу. «Продукування новин - одна з найдорожчих галузей телевізійної діяльності. Новинні канали - здебільшого дотаційні. До того ж, я не знаю банків, які дають кредити під імена», - пояснив він, чому не підтримуватиме заяву «Інфо-24».
На брифінгу Лариса Мудрак назвала головною причиною відсутності позитивного рішення на користь «Інфо-24» недовіру Нацради до умов кредитування засновників каналу. «У нас хороших журналістів багато, всі вони можуть взяти кредит у банку і таким чином нам доведеться надавати тисячі ліцензій, треба бути до цього готовими. Підстави для кредитування просто журналістів з відомими іменами, без застав - це є головним застереженням». Зазначимо, що настільки ретельних пересторог до банківської гарантії провайдера «Зеонбуд» на 1 млрд гривень, яка була листом-підтвердженням фінансової спроможності компанії-новачка, а не фінансовим інструментом, Національна рада не виявляла, хоча видавала «Зеонбуду» ліцензію монополіста з послуг розповсюдження телевізійного ефірного сигналу...
Цитата:
Тим часом Оксана Єлманова продемонструвала упередженість до телеканалу, який, на її думку, наслідуватиме поведінку ТВі «Поведінка - це пересмикування фактів», - уточнила вона. «Я проти існуючої ситуації, яка виявляється в багатьох галузях економіки, коли бізнес для досягнення своєї мети, користуючись приказкою "Всі методи гарні", вносить руйнівні елементи, які не будують країну, а руйнують. Зокрема, якщо говорити про наш ринок, то я не вітаю і не буду підтримувати позицію будь-якої компанії, яка у своїх діях виявляє рішуче послідовне бажання говорити, перекручуючи події, не бажаючи приймати критику на свою адресу, на зовнішніх ринках про те, що її десь утискають, цензура, немає демократії тощо», - заявила пані Єлманова.
http://www.telekritika.ua/news/2011-06-16/63677Как там -Маразм или Пиар крепчает!!!