Форум проекта ProTV.UA

Цифровое эфирное ТВ, спутниковое, кабельное, IPTV, OTT, радиовещание
Форум ProTV Форум ProTV    Новости ProTV Новости ProTV    Форум Mediasat Форум Mediasat
Текущее время: 28 ноя 2024, 22:35
* Вход   * Регистрация

MediaPlayer - интернет-магазин по продаже, установке, настройке, обслуживанию
медиаплееров, сет-топ-боксов, домашних кинотеатров
Розница/опт. Гибкая система скидок. Доставка по Киеву, Украине.
Тел. (+38 050) 130 86 81, (098) 151 30 51

Видео с Ex.UA, FS. UA, Вконтакт на экране телевизора

Спутниковое. кабельное, эфирное ТВ, Т2, Openbox, Киев и Украина Конверторы INVERTO, весь модельный ряд, прямые поставки от производителя,лучшая цена в Украине

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 91 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 02 апр 2008, 16:16 
Активный писатель
Активный писатель

Страна: Ukraine (ua)

Повысить репутациюПонизить репутацию
Спробую відповісти на всі закиди по порядку. Пане Віталію, мені здається, ми з Вами мислимо в одному напрямку. Я теж хочу бачити Національне радіо саме суспільним мовником, максимально незалежним від держави (абсолютна незалежність – це, очевидно, утопія). Саме тому я пропоную взагалі скасувати фінансування НРКУ з держбюджету, бо в наших умовах структура, яка фінансується державою, незалежною від неї точно не буде. Скажу більше, за той продукт, який є сьогодні, я теж платити не хочу. Але ж ми тут говоримо саме про зміни. Ми ж маємо на увазі, що якість програм Українського радіо треба піднімати до рівня якщо не ВВС, то хоча б каналів сусідньої Польщі чи Словаччини. А Ви краще від мене знаєте, що хороший продукт коштує дорого. Влада у появі такого продукту не зацікавлена, навіщо воно їй? Зацікавлене суспільство. Тому саме ми з Вами маємо фінансувати таку компанію. І я вважаю, що 10 (та навіть 15) гривень на місяць – плата цілком помірна, яку пересічний українець «потягне». Звичайно, платити є сенс лише тоді, коли є впевненість, що ті гроші не потраплять до когось в кишеню. Тут згоден з усіма на 100%. Жорсткий контроль за використанням коштів – ось із чого треба починати!
Щодо пільг для малозабезпечених, то це справді спірний момент, який треба буде обговорювати, якщо дійде до реальних кроків по створенню суспільного мовлення.
Під «певними товарами» я мав на увазі саме алкоголь, тютюн. Можливо, справді зайве уточнення, але я хотів підкреслити, що на Національному радіо не можна пропагувати подібні речі, навіть якщо завтра їх раптом дозволять рекламувати (хто ж знає, що спаде на думку нашим народним обранцям :) ).

Ответить с цитатой  

Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 02 апр 2008, 16:28 
Активный писатель
Активный писатель

Пане Борисе, а як же стягують абонентську плату в країнах Європи, де саме абонентська плата є основним джерелом фінансування суспільного радіо і ТБ?

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 02 апр 2008, 20:01 
Главный редактор www.protv.net.ua

Максим Стюфляєв писал(а):
І я вважаю, що 10 (та навіть 15) гривень на місяць – плата цілком помірна, яку пересічний українець «потягне».

Макс, ну давайте смотреть реально на вещи, куча народа не платит за воду или газ в доме, за электрику, а мы говорим о радио. А я платить за себя и за того парня не желаю и не буду.
Звичайно, платити є сенс лише тоді, коли є впевненість, що ті гроші не потраплять до когось в кишеню. Тут згоден з усіма на 100%. Жорсткий контроль за використанням коштів – ось із чого треба починати!

Макс, а я говорю не хочу и еще раз не хочу, я написал, что не уверен, что захочу вообще платить.
Щодо пільг для малозабезпечених, то це справді спірний момент, який треба буде обговорювати, якщо дійде до реальних кроків по створенню суспільного мовлення.

Вот можно считать меня не сильно прогрессивным, но у меня нет уверенности, что мне и моей семье нужны общественное радио и ТВ, ну вот не уверен. И платить за это я не хочу, ну вот такой вот я.
Під «певними товарами» я мав на увазі саме алкоголь, тютюн. Можливо, справді зайве уточнення, але я хотів підкреслити, що на Національному радіо не можна пропагувати подібні речі, навіть якщо завтра їх раптом дозволять рекламувати (хто ж знає, що спаде на думку нашим народним обранцям :) ).

Ну, сейчас на радио и так никто не рекламирует водку или табак, а к тому же уже приняты законы о еще большем ужесточении рекламы алкоголя и табака, так что в этом случае особого беспокойства нету.

Борис, к слову прав, я могу привести вам такой пример, у меня есть много друзей, которые вообще не слушают радио, вот вообще и не имеют радиоприемников. Они должны платить или нет??? Если да, то за что?? Они не слушают радио. Вот не слушают и все.

Я все таки, если говорить о государственном радио, более сколняюсь к варианту Константина, и есть реальный пример Харьковского областного радио и ТВ, который показал, что государственное вещание может быть не только как галочка, а реально интересным и качественным, конечно там еще есть что делать, но сделал Зураб очень много, так значит можно????

Ответить с цитатой  

Спутниковый ресивет Violet

Журнал о спутниковом ТВ - MEDIASAT

Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 02 апр 2008, 23:10 
Активный писатель
Активный писатель

Тепер відповідаю Кастету. Ви дуже емоційно зреагували на мою пропозицію. Напевно, мені варто зупинитися на ній детальніше. По – перше, хочу Вас заспокоїти – я зовсім не маю на меті знищити комерційні станції. Адже не йдеться про якісь астрономічні суми. Звісно, це має бути помірний податок, який станції будуть у змозі заплатити. Конкретні цифри – це вже питання до фахівців, які мають все ретельно порахувати та проаналізувати. Тепер головне. Я вважаю, що цей податок може бути для комерційних станцій навіть вигідним. Поясню. Сьогодні свободу дій радіостанцій обмежують різними квотами, вимогами давати в етері національний продукт тощо. Звісно, це негативно позначається на їхніх прибутках. Мій задум полягає у тому, щоб, запровадивши податок, одночасно скасувати квотування. Мені здається, Вам самим було б легше заплатити, аніж жити у постійному очікуванні чергових перевірок. Вже ніхто не зможе закинути, що комерційні станції не підтримують національний продукт, адже Ви своїм коштом утримуватимете компанію, яка такий продукт вироблятиме! Інакше вимоги ставатимуть все жорсткішими і мені вже здається, що комерційні станції скоро зобов’яжуть транслювати повну версію концертів Іво Бобула або «Марусю Чурай». Я знаю, Ви скажете, що мій план нереальний, бо на квотах гріють руки члени Нацради. Якщо чесно, я вважаю, що повноваження цього органу взагалі слід обмежити, однаково я не бачу від його діяльності майже жодної користі.
До речі, подібний механізм фінансування суспільного мовлення зовсім не є моєю вигадкою. Він був успішно випробуваний у кількох європейських країнах.. В усякому разі, я вважаю, цей механізм заслуговує того, щоб фахівці уважно вивчили усі його плюси та мінуси, дослідили можливість реалізації його в українських умовах.
Ваші пропозиції щодо стимулювання працівників підтримую на 100% А от можливість поєднання державного і комерційного фінансування викликає у мене великі сумніви. Чим мені не подобається державне фінансування? Я не буду сперечатися, чи вистачає коштів, які виділяються державою, для потреб НРКУ. Для такої полеміки треба мати інформацію, якою я не володію. Але для мене очевидно, що мовник, фінансований державою, в українських умовах буде повністю залежний від неї. Тобто ми всі маємо зробити вибір – або ми робимо суспільний канал, або черговий засіб державної пропаганди, хай навіть матеріально забезпечений. Не знаю як Вам, але мені чергова агітка не потрібна. Вона не варта коштів, які на неї витрачатимуться. Максимум на що я згоден – зберігати державне фінансування певний час на перехідному етапі, поки не буде налагоджено ефективну роботу нових механізмів фінансування. При цьому обсяги державного фінансування слід поступово скорочувати, щоб зрештою зовсім від нього відмовитися. Комерційний прибуток – це вже цікавіше, але тут теж потрібні обережність і розумний підхід, щоб у гонитві за прибутком Національне радіо не забуло про свої специфічні завдання. Адже суспільне мовлення існує насамперед для забезпечення людей інформацією з НЕКОМЕРЦІЙНИХ тем (культура, наука і т. ін.) Інакше воно просто не потрібне. До речі, мені видається, що державне фінансування і комерція – це речі, які взагалі складно поєднуються. Адже владі хочеться, щоб на УР транслювалися усі засідання Верховної Ради, усі промови Президента. Як бути, наприклад, якщо на цей часовий проміжок у радіокомпанії є якісь комерційні зобов’язання перед партнерами? Це лише один приклад можливих проблем. Взагалі, Костянтине, мені чомусь здається, що Ваша приваблива схема в реальності просто перетвориться на вилизування влади, поєднане із дирибаном отриманих від реклами коштів. Тобто нічого не зміниться. Тоді навіщо взагалі щось змінювати? Вважайте мене романтиком, ідеалістом, навіть дурнем, але я переконаний: поки суспільство (принаймні та активна його частина, яка потребує суспільного мовлення) не почне саме вкладати в НРКУ кошти (абонентська плата), поки воно саме у вигляді Громадських рад не проконтролює, куди ті кошти витрачаються, годі сподіватися змін на краще! Ніхто для нас нічого не зробить, самі мусимо зробити!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 02 апр 2008, 23:54 
Активный писатель
Активный писатель

Виталий писал(а):
Борис, к слову прав, я могу привести вам такой пример, у меня есть много друзей, которые вообще не слушают радио, вот вообще и не имеют радиоприемников. Они должны платить или нет??? Если да, то за что?? Они не слушают радио. Вот не слушают и все.

Звичайно, не повинні. Платитимуть лише ті, хто реально користується послугою. Тобто, якщо суспільний канал Вам не потрібен, Ви за нього не платитимите. До речі, з абонплатою не все так безнадійно. Я вже давно почав розпитувати людей, які мають брехунці, чи згодні вони більше платити за цю послугу. І знаєте, є ті, хто крутить пальцем біля скроні, але у мене є й однодумці! Я зосереджуюся на брехунцях, бо там легше проконтролювати. Однак я впевнений, що є механізми, які дозволять поширити абонплату і на власників приймачів. Сподіваюся, в Україні таки багато людей любить і шанує Українське радіо. Навіть якщо лише кожен другий слухач УР погодиться платити, це вже буде результат! Я чудово розумію, що самої абонплати може не вистачити, тому й пропоную паралельно запровадити рекламу і податок для комерційних станцій. А наостанок скажу таке. Якщо абонплати не вистачить на те, щоб забезпечити нормальне функціонування НРКУ, її треба взагалі ліквідувати. Боляче мені це писати, але мушу. Бо за ідеєю суспільне мовлення існує для людей, для отого самого суспільства. От і треба перевірити, чи потрібне нашим громадянам таке радіо, чи готові вони його підтримати, зрештою просто подякувати величезному колективу за гарну роботу. І якщо виявиться, що 10 гривень важать для них більше, ніж 3 високоякісних канали, у яких відкривається цілий світ, значить... недозріла ще наша громада і не заслуговує такого мовлення. Чекатимемо поки дозріє. А таке НРКУ, яке є сьогодні, нікому не потрібне. Який сенс тримати три канали якщо два з них ніхто не чує? Тому або кардинальні зміни, або ліквідація. Третього не дано.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 07:26 

Звичайно, не повинні. Платитимуть лише ті, хто реально користується послугою. Тобто, якщо суспільний канал Вам не потрібен, Ви за нього не платитимите.

Отлично, так вот я Вам скажу, платить не будут, вот я платить не буду, я не слушаю НРУ сейчас и если вы ставите вопрос так, то и никто платить не будет, ответ будет простой – мне это радио не нужно, я этой услугой не пользуюсь. Одно но, в условиях бесплатного аналогового эфира, вы получите в качестве абонплаты копейки. Но если будет цифровое вещание, то тут возможны варианты, думаю, что спецы прояснить тут ситуацию могут.

До речі, з абонплатою не все так безнадійно. Я вже давно почав розпитувати людей, які мають брехунці, чи згодні вони більше платити за цю послугу. І знаєте, є ті, хто крутить пальцем біля скроні, але у мене є й однодумці! Я зосереджуюся на брехунцях, бо там легше проконтролювати.

Максим, ничего Вы там проконтролировать не можете. Ну подумайте сами, я говорю Вам, как представителю Укртелекома, что я НРУ не буду слушать и радиоточка мне не нужна, что Вы должны сделать – Вы должны выслать в мой подъезд монтеров и ручками, подчеркиваю ручками, выключить мне радио, а по-простому просто отсоединить провод. После вашего визита, я просто выхожу в подъезд и опять же ручками все включаю, и никто никогда ничего не узнает, потому как смысла обходить подъезды вообще нет особого, это затратно как по времени, так и по деньгам. Вот вам и весь контроль. Так что этот путь, по большому счету, тупиковый. [/quote]

Однак я впевнений, що є механізми, які дозволять поширити абонплату і на власників приймачів. Сподіваюся, в Україні таки багато людей любить і шанує Українське радіо. Навіть якщо лише кожен другий слухач УР погодиться платити, це вже буде результат!

Не спорю, возможно, однако у меня большие сомнения на этот счет. За то, что можно получить бесплатно, народ вообщем-то не привык платить, даже не смотря на большую любовь к НРУ.

От і треба перевірити, чи потрібне нашим громадянам таке радіо, чи готові вони його підтримати, зрештою просто подякувати величезному колективу за гарну роботу.

Вот давайте разберемся для начала, вот сейчас откровенно и честно НРУ слушают мало, тут есть много причин, и покрытие и качество программ. Как я, вот просто слушатель, могу начать платить за НРУ, когда я его не слушаю, а мне вот лично, оно еще и не нравится???? Ну с чего???? Ок, Вы писали, что будет какой-то переходной период, сколько лет?? 5, 7, 10??? Десятки лет мы слушаем радио, ну кто слушает, и понимаем, что НРУ – это по большому счету примерно тот же вариант, что был и 5 и 10 и 20 лет назад, с небольшими вариациями. С чего вдруг сегодня мы начнем слушать НРУ???? А тем более решим платить за него???? Поймите, Вы рассуждаете с точки зрения борца за идею, а я рассуждаю с точки зрения простого обывателя, который привык к халяве, к бесплатному. А если и платить то только за то, что реально нужно, хотя значительное число граждан и за это не платит.

І якщо виявиться, що 10 гривень важать для них більше, ніж 3 високоякісних канали, у яких відкривається цілий світ, значить... недозріла ще наша громада і не заслуговує такого мовлення. Чекатимемо поки дозріє. .

Макс, я просто реально смеялся, за 80 гривен человеку будет доступно все радио мира, а не 3 еще большой вопрос на сколько качественных канал, а вообще почему именно 3, а не 2, и не 5???
Может лучше сделать хотя бы один, уже делали когда-то три национальных канала ТВ, где они?

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 10:36 
Активный писатель
Активный писатель

Гаразд. Тоді що Ви пропонуєте? Давайте поговоримо конструктивно. Я запропонував конкретні джерела фінансування. Тепер хотілося б почути від фахівців, скільки приблизно коштів потрібно для того, щоб провести на НРКУ необхідні зміни і підняти її хоча б до рівня Польського радіо? Скільки можна отримати з абонентської плати (я все ж наполягаю на її запровадженні) та реклами (обсяг реклами може бути і 10 хвилин на годину. Головне, щоб це питання було чітко врегульоване законом)? Яким би міг бути розмір податку з комерційних станцій, якщо запроваджувати його в Україні? Чи вистачить всього цього для забезпечення потреб НРКУ? Якщо мої пропозиції Вам не до вподоби, то що пропонуєте Ви? Про концепцію Костянтина я вже сказав, у мене є великі сумніви, що після її впровадження щось зміниться на краще. Якщо Ви вважаєте, що основою фінансування має залишатися державний бюджет, то поясніть, як плануєте забезпечити незалежність радіокомпанії від влади та від мінливої політичної ситуації? Як забезпечити контроль за витрачанням коштів? Будь ласка, висловлюйтеся! Думка фахівців є для мене дуже цінною та цікавою!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 11:24 
Житель форума
Житель форума

Максим!
А мне кажется, что Ваш вариант (как и мой и другие) не смогут что -либо изменить, если "у руля" останутся те личности, что и были. Причем, как и в Государстве в целом, так и Нацраде, Кабмине и Национальном радио.

То, что национальное радио должно стать независимым от государства - это утопия. Не сможет. Это слишком сладкий и вкусный пирог. На котором можно хорошо отмыть деньги. И не только это.

Так что, на мой взгляд, Максим, обсуждение вопроса, как помочь НАЦИОНАЛЬНОМУ РАДИО, едва-ли есть смысл обсуждать нам и на этом уровне - мы слишком "независимы", т.е. от нас с Вами ничего не зависит.

Хотите помочь национальному радио? Идите в политику, во власть, становитесь президентом Национального радио и меняйте на своё усмотрение, если захотите. Захотите с нами тут посоветоваться - пишите. А так, это пустой трёп. Наше мнение тут до одного места.... уж простите за грубость.

Вариант № 2 - Создайте свою независимую радиостанцию, которая будет "правильной" с Вашей точки зрения.

Вариант №3 - Ваш переезд в Польшу

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 11:58 
Ударник труда
Ударник труда

я думаю достаточно превести работников НРКУ со ставки на % и перестать давать им деньги из госбюджета, тогда и работать начнут.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 12:41 

Скільки можна отримати з абонентської плати (я все ж наполягаю на її запровадженні) та реклами (обсяг реклами може бути і 10 хвилин на годину. Головне, щоб це питання було чітко врегульоване законом)?

Предлагаю простые вещи:

1) Заменить руководство, есть профессиональные люди на коммерческом радио, пригласить их, пока не говорим о персоналиях;
2) Создавать три радио канала – утопия, максимум 1, может в перспективе 2, но второй культурной направленности, без какой-либо политической информации, такой себе радиоканал «Культура»;
3) На первом этапе, я бы вообще серьезно пересмотрел те программные продукты, что идут в эфире всех трех станций, и взял бы только те, что реально интересны и отвечают новой или вернее обновленной концепции;
4) После такой детальной проработки, начал бы с сокращения штата, он реально очень большой, лучше одному реально полезному платить ЗП трех или четырех бесполезных;

Яким би міг бути розмір податку з комерційних станцій, якщо запроваджувати його в Україні? Чи вистачить всього цього для забезпечення потреб НРКУ?

Размер бы наверно определялся тем, что получит коммерческое радио в замен, тут однозначно сложно сказать, мы, честно говоря, не представляем реальный размер необходимых затрат после сокращения как штата, так и программного наполнения;

Якщо Ви вважаєте, що основою фінансування має залишатися державний бюджет, то поясніть, як плануєте забезпечити незалежність радіокомпанії від влади та від мінливої політичної ситуації?

А радиокомпания должна быть независимой? Вы реально верите, что с той властью что есть или была это возможно, на мой скромный взгляд – хотите быть независимым – надо быть окупаемыми и негосударственными

Як забезпечити контроль за витрачанням коштів?

А чем контроль за расходами НРУ отличается от контроля за другими бюджетами????? Это что какое-то отдельное государство, пока не будет порядка в бюджете страны в целом, о каком порядке в бюджете НРУ может идти речь?

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 15:31 
Житель форума
Житель форума

Харьковчанин писал(а):
я думаю достаточно превести работников НРКУ со ставки на % и перестать давать им деньги из госбюджета, тогда и работать начнут.

Вы знаете, Володя, (нелюбитель фруктов вы наш :-), даже несмотря на присущий всем весенний авитоминоз), боюсь, что после Оранжевой революции любые действия по "наведению" порядка в НРКУ будуть восприниматься также, как и в случае с нашим Харьковским метро, т.е. палатки с частью недовольных этим сотрудников НРКУ украсят Крещатик.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 15:52 
Активный писатель
Активный писатель

kastet писал(а):
Вариант №3 - Ваш переезд в Польшу
Цей варіант можна одразу відкинути. Нікуди я їхати не збираюся. Я навів польське радіо просто як зразок успішного суспільного мовлення, бо ВВС – це для нас вже точно недосяжна вершина. Нічого більше. Тепер щодо обговорення. Костянтине, не маю жодних ілюзій щодо того, що ось ми прямо зараз на форумі можемо ухвалити якесь рішення. Однак я не згоден, що це причина припинити обговорення взагалі. Будь – який публічний діалог є корисним, адже всілякі зміни спочатку обговорюються. Кожен допомагає, як може. Я стараюся допомогти тим, що привертаю увагу до проблеми. Тим, що справно плачу за «брехунець» і готовий платити більше. Перспективи стати Президентом НРКУ у мене поки примарні. Але як простий слухач я стараюся допомогти. Я впевнений, що від нашого спілкування буде користь, інакше я просто не витрачав би на нього час, бо загалом не дуже люблю форуми. Ми ж не знаємо, можливо зараз ці рядки читає Президент НРКУ. Майбутній Президент НРКУ.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 03 апр 2008, 16:48 
Житель форума
Житель форума

Уж поверьте мне, даже если он это и читает, то смеётся...Толку от нашего топика в форуме никакого. Видимо, Вы считаете президента НРКУ глупым человеком. Который вот ищет ответы на вопросы в форумах.

Я уже писал, Максим, что как-либо изменить ситуацию с НРКУ можно лишь сменив лишь власть в стране вместе с сотавом руководства НРКУ. Что едва-ли возможно. Тут годами накатана схема прокачки денег, и раз государство устраивает такое радио - значит им это интересно.

Можете не писать письма чиновникам.... толку никакого. Они у себя родимых забирать кормушку в виде НРКУ не станут. И уж слушать Вас, меня или ещё кого-либо....

А уж то, что тут пишут - простите, а на заборах и фасадах тоже пишут. Что, всё будем читать? Грубоватое сравнение, но всё-же, не воображайте себя "суперменом", способным помочь НРКУ, там и так всё знают не хуже Вас. Уж поверьте мне. Они и без нас с Вами, если захотят, всё сделают, если захотят.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 05 апр 2008, 09:46 
Активный писатель
Активный писатель

Завтра о 17.00 гостем радіо "Ера ФМ" буде Олександр Бутко, віце-президент Національної радіокомпанії. На сайті Ери можна ставити питання електронною поштою. Давайте скористаємося нагодою!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 06 апр 2008, 12:55 
Активный писатель
Активный писатель

kastet писал(а):
не воображайте себя "суперменом", способным помочь НРКУ, там и так всё знают не хуже Вас. Уж поверьте мне. Они и без нас с Вами, если захотят, всё сделают, если захотят.
Між іншим, навіть у нас на УР є реальний приклад змін на краще. Я маю на увазі УР – 3. Гадаю, ті, хто слухав «Культуру» кілька років тому і зараз, погодяться зі мною! У 2002 році довелося кілька місяців пожити у Києві. Тоді УР – 3 однозначно був найгіршим з каналів НРКУ. Я тоді не знайшов для себе ЖОДНОЇ програми, яку можна було б послухати. Десь годин 6 на добу займали звичайні повтори окремих програм УР – 1. Решту часу йшла така нудота!... У 2003 році новий Президент Радіо Культура Леонтій Доценко домігся кардинальних змін на каналі. В етері з’явилося чимало інтерактивних програм, прибрали всі повтори передач УР – 1. Сітку мовлення оновили майже повністю. Реформу впроваджували, долаючи значний спротив, адже штат працівників УР – 3 скоротили на третину (і це при тому, що з’явилося стільки нових програм!). Після проведених змін помітно зріс рейтинг каналу. Сьогодні, на мою особисту думку, саме «Культура» - найкращій з каналів НРКУ! Я не кажу, що там не потрібні зміни. Мені б хотілося, щоб було більше програм для молоді. Трапляються нудні передачі. Але ті кардинальні зміни, що відбулися у 2003 році, можна лише вітати. Сьогодні я провів би там лише, так би мовити, косметичні зміни, дещо осучаснив форму викладу інформації. Сьогодні, за моїми підрахунками, на «Культурі» приблизно 9 годин на добу займають інтерактивні програми, живе спілкування зі слухачами та гостями в студії. Багато з цих програм реально цікаво слухати! На «Промені» таких програм значно менше (УР – 2, до речі, навпаки за останні роки значно деградувало), на УР – 1 – майже немає зовсім. Я дуже сподіваюся, що і на ці канали колись прийде свій Доценко, який змінить їхнє обличчя у кращій бік.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 06 апр 2008, 16:51 
Активный писатель
Активный писатель

Отже, відбулася згадувана вище розмова з паном Бутком. Як я і думав, йшлося здебільшого про особистий життєвий шлях гостя. Але треба подякувати якомусь Богдану зі Львова, який додзвонився на програму і запитав, чому у Львові УР - 2 та 3 не працюють на УКХ і СХ? Віце - президент відповів, що НРКУ постійно домагається поновлення мовлення своїх каналів у всіх діапазонах, але держава замало грошей виділяє. Коштів виділених державою цього року, вистачило лише для того, аби на три місяці поновити мовлення на деяких СХ - частотах. Тобто відключення передавачів з 1 квітня, про яке згадували вище, спричинене саме фінансовими проблемами і навряд найближчим часом їх знову увімкнуть. Напевно, доведеться чекати до Нового року і чергового включення на три місяці :evil: Перепало й Нацраді, яка замало частот УР віддає. Словом, винні усі, крім бравого керівництва НРКУ. Пан Бутко висловив жаль з приводу відсутності мовлення на частотах і порадив усім... слухати канали в Інтернеті. Нічого не скажеш, гарна пропозиція! :evil: На його переконання, рано чи пізно усі проблеми НРКУ буде вирішено. Ну - ну... А більше у програмі нічого цікавого не було.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 апр 2008, 06:21 

Отже, відбулася згадувана вище розмова з паном Бутком. Як я і думав, йшлося здебільшого про особистий життєвий шлях гостя. Але треба подякувати якомусь Богдану зі Львова, який додзвонився на програму і запитав, чому у Львові УР - 2 та 3 не працюють на УКХ і СХ? Віце - президент відповів, що НРКУ постійно домагається поновлення мовлення своїх каналів у всіх діапазонах, але держава замало грошей виділяє. Коштів виділених державою цього року, вистачило лише для того, аби на три місяці поновити мовлення на деяких СХ - частотах. Тобто відключення передавачів з 1 квітня, про яке згадували вище, спричинене саме фінансовими проблемами і навряд найближчим часом їх знову увімкнуть. Напевно, доведеться чекати до Нового року і чергового включення на три місяці :evil: Перепало й Нацраді, яка замало частот УР віддає. Словом, винні усі, крім бравого керівництва НРКУ. Пан Бутко висловив жаль з приводу відсутності мовлення на частотах і порадив усім... слухати канали в Інтернеті. Нічого не скажеш, гарна пропозиція! :evil: На його переконання, рано чи пізно усі проблеми НРКУ буде вирішено. Ну - ну... А більше у програмі нічого цікавого не було.

А Вы надеядись, что что-то будет, я думаю, что не денег мало,а кое кто просто работать не умееет или не хочет

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 апр 2008, 06:42 
Житель форума
Житель форума

Виталий писал(а):
А Вы надеядись, что что-то будет, я думаю, что не денег мало,а кое кто просто работать не умееет или не хочет

Это точно. Не думаю, что руководители данной организации получают плохую зарплату, и плохо живут.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 09 апр 2008, 08:50 

Знаете, не надо Украинского радио на "дальнобойных" диапазонах. Не надо позорится, равно как и мешать украинцам принимать более интересные радиостанции на частотах, выделенных УР. Мое мнение - для такого г--на, которое передается на УР достаточно проводного вещания.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 09 апр 2008, 09:11 
Активный писатель
Активный писатель

hariton_harko писал(а):
Знаете, не надо Украинского радио на "дальнобойных" диапазонах. Не надо позорится, равно как и мешать украинцам принимать более интересные радиостанции на частотах, выделенных УР. Мое мнение - для такого г--на, которое передается на УР достаточно проводного вещания.
Категорично не згоден :!:

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 09 апр 2008, 15:46 
Житель форума
Житель форума

hariton_harko писал(а):
г--на, которое передается на УР достаточно проводного вещания.

Да оно и там не нужно. В таком качестве и с такими параметрами вещание, это так...
Я в своё время посмотрел на технологию работы национального радио.... мало того, что передачи в ужасном виде сделаны, так они их ещё портят сильным "конвертированием" с потерей качества.

В том качестве, в котором транслируется национальное радио, на ФМ оно будет звучать ужасно. Особенно на качественной аппаратуре-аккустике. А оборудования более-менее качественного всё-таки много, даже на самых дешёвых музыкальных центрах слушать национальное радио будет тяжело... особенно музыкальные элементы эфира...

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 09 апр 2008, 16:18 
Активный писатель
Активный писатель

Костянтине, я відповім Вам і Харитону Вашими ж словами, сказаними в сусідній темі. Ніхто Вас не змушує слухати те, що Вам не подобається. Давайте не забувати, що смаки у людей різні і кожен має право слухати те, що йому до вподоби. Мені, наприклад, хочеться плюватися від більшості "ефемок". Але ж я не пропоную їх усі закрити! Навіть дискусія на цьому форумі засвідчує, що Національне радіо потрібне.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 09 апр 2008, 16:35 
Житель форума
Житель форума

Костянтине, я відповім Вам і Харитону Вашими ж словами, сказаними в сусідній темі. Ніхто Вас не змушує слухати те, що Вам не подобається. Давайте не забувати, що смаки у людей різні і кожен має право слухати те, що йому до вподоби. Мені, наприклад, хочеться плюватися від більшості "ефемок". Але ж я не пропоную їх усі закрити! Навіть дискусія на цьому форумі засвідчує, що Національне радіо потрібне.

То, что в любом государстве нужно своё национальное радио - факт. Но: радио должно быть "авторитетом, заслуживающим внимания большей части населения страны", чего нет у нас.
То, что наше национальное радио кроме пенсионеров, мало кто слушает, факт. И то, что едва-ли государство и чиновники захотят поменять в "лучшую сторону" национальное радио - факт 2.

Ну а уж то, что вам, Максим, хочется плеваться с "ефемок" - обьясняется легко. Коммерческие радиостанции занимаются "развлекательной" частью, вот и поэтому Вам они и неинтересны. И не будут.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 12 апр 2008, 11:37 
Активный писатель
Активный писатель

Страна: United States (us)

Я теперь слушаю из украинских радио только УР 3 и АВТОРАДИО,всё остальное чушь полная. Перешёл на интернет вещание. Там есть замечательное радио наподобии УР 3 ,Радио Орфей называется!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 12 апр 2008, 11:45 
Администратор
Администратор

Images: 4

Цитата:
радио наподобии УР 3 ,Радио Орфей называется!

Радио "Орфей" - единственная радиостанция в России, транслирующая только академическую музыку. ММВ предлагает Вашему вниманию программу передач музыкального радио "Орфей".

Youtube-канал DX приема и ловли FEEd-ов - Телеграм-канал портала ProTV- t.me/protv_ua

Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 91 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа