Форум проекта ProTV.UA

Цифровое эфирное ТВ, спутниковое, кабельное, IPTV, OTT, радиовещание
Форум ProTV Форум ProTV    Новости ProTV Новости ProTV    Форум Mediasat Форум Mediasat
Текущее время: 04 дек 2024, 00:42
* Вход   * Регистрация

MediaPlayer - интернет-магазин по продаже, установке, настройке, обслуживанию
медиаплееров, сет-топ-боксов, домашних кинотеатров
Розница/опт. Гибкая система скидок. Доставка по Киеву, Украине.
Тел. (+38 050) 130 86 81, (098) 151 30 51

Видео с Ex.UA, FS. UA, Вконтакт на экране телевизора

Спутниковое. кабельное, эфирное ТВ, Т2, Openbox, Киев и Украина Конверторы INVERTO, весь модельный ряд, прямые поставки от производителя,лучшая цена в Украине

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 54 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 10:10 
Житель форума
Житель форума

Страна: Ukraine (ua)

Повысить репутациюПонизить репутацию
Виталий писал(а):
ProRadio.Org.Ua писал(а):
Может быть и несколько иначе. Рейтинг есть, а доверия рекламодателя - нет (в силу каких-то причин). Такие примеры в Украине были.

Согласен, отличный пример

В Целом, согласен и с обоими!
Могу лишь добавить одно:
Хочешь зарабатывать на радио? делай радио для рекламодателей.
Хочешь радио для "народа", себя и друзей? - делай. Но коммерческой отдачи не будет. Тогда в этом случае или будешь зарабатывать другим бизнесом и вкладывать на радио ежемесячно (оплачивать все расходы), или радиостанция доработает до окончания средств на существование и закроется. Примеров закрытия подобных проектов - масса.

Возможны и промежуточные варианты - но в целом, как показывает практика, золотую середину найти ой как нелегко. Да и немногие хотят. Поэтому существуют или коммерческие или некоммерческие радиостанции.

Вы бы хотели содержать радиопроект, в который ежемесячно надо вбухивать средства на зарплату персонала, на модернизацию и ремонт оборудования, оплачивать текующие расходы радиокомпании (свет, вода, тепло, канализация и др.), на производство эфирного оформления радиостанции, музыка, музыкальные налоги, продлевать лицензию и др. нужды??? Готовы???

Если да - то через определённое врему у вас возникнет мысль: А как долго эти дармоеды будут сидеть у меня на шее и пользоваться моими деньгами. Вот тогда-то и будет переформатирование в коммерческий проект со всеми вытекающими....

Ответить с цитатой  

Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 10:41 
Житель форума
Житель форума

Собственно, поэтому и не удивляюсь принятым решением владельцев данной организации: им просто надоело держать в Украине радиокомпанию, которая неспособна себе же заработать на содержание.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 20:39 
Пользователь

kastet писал(а):
Собственно, поэтому и не удивляюсь принятым решением владельцев данной организации: им просто надоело держать в Украине радиокомпанию, которая неспособна себе же заработать на содержание.

Все те, що ви написали звичайно має сенс для гіпотетичної радіостанції. Я просто не впевнений насільки це все стосується старого РадіоМан. Просто дивно що радіостанція, яка має рейтинг номер один у регіоні, не має довіри рекламодавців і не може заробляти на рекламі (http://www.telekritika.ua/news/2007-05-16/32609).

До того ж, я дуже добре пам'ятаю, що в них було купа реклами кілька місяців тому (останні два місяці аудіо трансляція в інтернеті була відсутня). На додачу, також не зрозуміло яким чином включення максимум однієї російськомовної пісні на годину приведе на радіо більше рекламодавців. У вас є якісь конкретні джерела, які вказують що РадіоМан було нерентабельне?

Мені здається, що тут набагато більшу роль відіграє поширення радіостанції в регіонах. Саме ж музичне наповнення радіостанції практично не змінилося (стало трохи менше польської музики і додалося трохи більше російської, хоча різноманістність музики значно збільшилася, цікавішими стали новини).

Не згоден і з вашим твердження щодо причин відсутності російської музики в ефірі польських, чеських ітд радіостанцій. Не думаю, що в Польщі хтось намагається не пускати російськомовну музику в ефір. Просто там, на щастя, відсутнє оце тяжіння до російської культури. Польща була під Росією менше ніж Україна і для цієї країна щочимсили намагається повернутися (реінтегруватися) саме в європейський культурний простір, одночасно поширюючи свою культуру в Європі. В Україні чомусь все навпаки: спроби відновити власну культуру частина самих же українців називають проявом націоналізму і при цьому упадають перед культурою іншої сусдіньої держави. При цьому з'являються якісь міфи про комерційну недоцільність україномовних проектів. Зверніть увагу, що при цьому у нас не передають музику з Словаччини, Чехії, Румунії, Білорусі, Угорщини (і майже з Польщі). Але ж це наші сусіди (вони не лише географічно але й культурно близькі до нас - окрім угорців та румун). Тепер питання: хто відповідатиме за те що Україну штучно тримають у російському культурному полі? Кому вигідне штучне підтримання культурної ізолації України від Центральної Європи, що з'вилося ще в радянські часи?

Ответить с цитатой  

Спутниковый ресивет Violet

Журнал о спутниковом ТВ - MEDIASAT

Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 21:17 
Продвинутый пользователь

ky3bma писал(а):
Так они объединились с радио Тернополь и ивано-франковским радио. Теперь это своеобразная западноукраиская сеть.
Вполне возможно в дальнейшем мы их услышим в Ужгороде, Хмельницке, Луцке.

В Івано-Франківську та у Нововолинську здобувалася ліцензія радіо "Тернопіль", яке перд тим було куплене РадіоМАНом.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 21:30 
Пользователь

andriy155 писал(а):
kastet писал(а):

Все те, що ви написали звичайно має сенс для гіпотетичної радіостанції. Я просто не впевнений насільки це все стосується старого РадіоМан. Просто дивно що радіостанція, яка має рейтинг номер один у регіоні, не має довіри рекламодавців і не може заробляти на рекламі (http://www.telekritika.ua/news/2007-05-16/32609).

До того ж, я дуже добре пам'ятаю, що в них було купа реклами кілька місяців тому (останні два місяці аудіо трансляція в інтернеті була відсутня). На додачу, також не зрозуміло яким чином включення максимум однієї російськомовної пісні на годину приведе на радіо більше рекламодавців. У вас є якісь конкретні джерела, які вказують що РадіоМан було нерентабельне?

Мені здається, що тут набагато більшу роль відіграє поширення радіостанції в регіонах. Саме ж музичне наповнення радіостанції практично не змінилося (стало трохи менше польської музики і додалося трохи більше російської, хоча різноманістність музики значно збільшилася, цікавішими стали новини).

Не згоден і з вашим твердження щодо причин відсутності російської музики в ефірі польських, чеських ітд радіостанцій. Не думаю, що в Польщі хтось намагається не пускати російськомовну музику в ефір. Просто там, на щастя, відсутнє оце тяжіння до російської культури. Польща була під Росією менше ніж Україна і для цієї країна щочимсили намагається повернутися (реінтегруватися) саме в європейський культурний простір, одночасно поширюючи свою культуру в Європі. В Україні чомусь все навпаки: спроби відновити власну культуру частина самих же українців називають проявом націоналізму і при цьому упадають перед культурою іншої сусдіньої держави. При цьому з'являються якісь міфи про комерційну недоцільність україномовних проектів. Зверніть увагу, що при цьому у нас не передають музику з Словаччини, Чехії, Румунії, Білорусі, Угорщини (і майже з Польщі). Але ж це наші сусіди (вони не лише географічно але й культурно близькі до нас - окрім угорців та румун). Тепер питання: хто відповідатиме за те що Україну штучно тримають у російському культурному полі? Кому вигідне штучне підтримання культурної ізолації України від Центральної Європи, що з'вилося ще в радянські часи?

Ответьте мне на простой вопрос: "Почему после переезда центральной студии из Львова в Киев на Радио Люкс кардинально изменилось музыкальное наполнение?"

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 22:00 
Пользователь

ruleps писал(а):
Ответьте мне на простой вопрос: "Почему после переезда центральной студии из Львова в Киев на Радио Люкс кардинально изменилось музыкальное наполнение?"

На львівському Радіо Люкс нічого не змінилося - там те саме музичне наповнення. За останні десять років не змінилося нічого - радіостанція зовсім не прогресує. Прикро - адже це була зовсім інша радіостанція в першій половині дев'яностих (можете прочитати про неї на сайті пана Бориса).
А щодо програм київського офісу: з того що я зрозумів - радіостанцію було продано новим власникам. Нові власники подивилися яка музика найпопулярніша в Києві. Вияволося - російська попса. Відтак, російська попса з'явилася ефірі Люкса в Києві і в інших містах (окрім Львова).
Але, як на мене ваше питання не контр-аргумент тому що я написав вище. Ми розмовляли про Львів і про те що РадіоМан мало високий рейтинг у Львові. А от Радіо Люкс у Києві навряд чи мало високий рейтинг.
До речі, ця дискусія породжує наступне питання. Скажімо, музичний жанр А має найбільший рейтинг у місті. Наприклад, 60 відсоткам людей подобається цей жанр. Це означає що всі радіостанції мають грати музику у цьому жанрі? Мені здається що не обов'язково: припустимо всі радіостанції грають музику у стилі А і одна радіостанція починає грати музику у стилі В (другий за популярністю жанр). Так от, радіостанція у стилі В отримає велику аудиторію слухачів (яким не подобається музика стилю А), яка потенційно може бути більшою від радіостанцій які грають стиль А. Чому? Радіостанції, що грають ормат А мають кожна аудиторію (60 відсотків/кількість радіостанцій А). А от радіостанція В має аудиторію (40 відсотків/1 радіостанція). Я не експерт у медійній сфері - тому не буду тут наводити якісь приклади, ви напевно знаєте реальну ситуацію ліпше за мене (я зараз роблю магістерку з Економіки і до медій не маю жодного стосунку). Але мені здається, що така модель показує що радіостанція реально може мати велику аудиторію (дарма що її жанр не найбільш популярний). Але я розумію, що для рекламодавців дуже важлива не настільки кількість аудиторії а її якість: рекламувати щось бізнесменам мабуть набагато привабливіше ніж пенсіонерам (окрім, мабуть, ліків).

Насамкінець, аби попередити всі випади на мою адресу, хочу сказати що не маю нічого проти російськомовної музики - до семи років я розмовляв лише російською і польською а українську вивчив у школі. Тобто одна-вді російськомовні пісні на години - це нормально. Для мене є проблемою саме диспропорція на користь російської культури в Україні.

Тут ще дуже часто піднімають питання вимоги Нацради щодо частки україномовного продукту в ефірі радіостанцій. Ніби кажуть, що це не дозволятиме транслювати джаз та класику. Я все прошу аби мені дали посилання на конкретні документи де написано що ці вимоги стосуватимуться саме джазових композицій і класичної музики. Мені й досі нхто нічого не показав. В Канаді є дуже подібні вимоги (здається 70 відсотків музичного продукту мусить бути з Канади) - але це не розповсюджується на джаз і класику. До речі, дуже рекомендую послухати їхнє СВС Радіо Два: http://www.cbc.ca/radio2/ (там 5 аудіо-потоків - для кожного з часових поясів і ще окремо чотири інтернет канали окремо для чотирьох музичних жанрів).

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 23:04 
Житель форума
Житель форума

andriy155 писал(а):
А щодо програм київського офісу: з того що я зрозумів - радіостанцію було продано новим власникам. Нові власники подивилися яка музика найпопулярніша в Києві. Вияволося - російська попса. Відтак, російська попса з'явилася ефірі Люкса в Києві і в інших містах (окрім Львова).

Во-первых, никто никуда не перевозил радио люкс. Просто в Киеве получили частоту, сделали студию и с Киева начали раздавать сигнал в регионы посредством спутника.
Владелец радиостанции один. Львовский товарищ. Он, как-бы и владеет всем люксом, за исключением люкса-схід, которые были всего-лишь партнёрами его по Восточной Украине. Пока не разошлись, как в море корабли.... теперь есть Люкс-Львов, Люкс-Киев и LUXX-Донецк.
Причина, по которой Львовский люкс остался в первосозданном виде вполне банальна - владелец на нём деньги не делает. Он делает их с Киевской сети. И поэтому, развивать львовский люкс смысла нет. Он, видимо "игрушка" для его создателей.

andriy155 писал(а):
Скажімо, музичний жанр А має найбільший рейтинг у місті. Наприклад, 60 відсоткам людей подобається цей жанр. Це означає що всі радіостанції мають грати музику у цьому жанрі? Мені здається що не обов'язково: припустимо всі радіостанції грають музику у стилі А і одна радіостанція починає грати музику у стилі В (другий за популярністю жанр). Так от, радіостанція у стилі В отримає велику аудиторію слухачів (яким не подобається музика стилю А), яка потенційно може бути більшою від радіостанцій які грають стиль А. Чому? Радіостанції, що грають ормат А мають кожна аудиторію (60 відсотків/кількість радіостанцій А). А от радіостанція В має аудиторію (40 відсотків/1 радіостанція). ).

Андрей - тут абсолютно неважно, какую по величине имеет аудиторию радиостанция B.
Важно другое: Какой музыкальный стиль А или В интересен людям с высокой покупательной способностью, т.е. меньшинству, по сути дела. Ведь именно на этих людей рассчитано большинство рекламы!!! И вы правильно сказали:
andriy155 писал(а):
Але я розумію, що для рекламодавців дуже важлива не настільки кількість аудиторії а її якість: рекламувати щось бізнесменам мабуть набагато привабливіше ніж пенсіонерам (окрім, мабуть, ліків).).

andriy155 писал(а):
Тут ще дуже часто піднімають питання вимоги Нацради щодо частки україномовного продукту в ефірі радіостанцій. Ніби кажуть, що це не дозволятиме транслювати джаз та класику. Я все прошу аби мені дали посилання на конкретні документи де написано що ці вимоги стосуватимуться саме джазових композицій і класичної музики. Мені й досі нхто нічого не показав. В Канаді є дуже подібні вимоги (здається 70 відсотків музичного продукту мусить бути з Канади) - але це не розповсюджується на джаз і класику).

Официально єтих документов нет. Но есть письма за подписями определённых личностей, которые "предлагают" увеличивать процент "определённой" музыки - нацпродукта. Или будут проблемы с продлением, например, лицензии.

Если помните, официального запрета на трансляцию ОРТ, РТР и РЕН-ТВ кабельным операторам ТВ тоже небыло. Были просто письма с просьбами выключить "по хорошему".

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 07 фев 2009, 23:17 
Пользователь

kastet писал(а):
Во-первых, никто никуда не перевозил радио люкс. Просто в Киеве получили частоту, сделали студию и с Киева начали раздавать сигнал в регионы посредством спутника.

Ні - було не так. На Київській частоті протягом 7-8 років ретранслювали саме львівський Люкс без місцевих вставок. Це було десь до 2000 року. У 2000 році (здається) Люкс перепродали. У Львові залишили той самий музичний формат, а от у Києві змінили (спочатку на УКХ йшли ретрансляції зі Львова, а не FM були передачі з Києва). Можливо, я помиляюся, ал мені здається що років із дев'ять читав про перепродаж. А от у тому що Люкс мовив у Києві десь років із 7-8 до зміни формату, впевнений на 100 відсотків. На додачу до ФМ і УКХ він ще свого часу був у Києві на середніх хвилях (дивіться сайт пана Бориса: http://proradio.org.ua/regions/kyiv-mw.php)

kastet писал(а):
Андрей - тут абсолютно неважно, какую по величине имеет аудиторию радиостанция B.
Важно другое: Какой музыкальный стиль А или В интересен людям с высокой покупательной способностью, т.е. меньшинству, по сути дела. Ведь именно на этих людей рассчитано большинство рекламы!!! И вы правильно сказали:
andriy155 писал(а):
Але я розумію, що для рекламодавців дуже важлива не настільки кількість аудиторії а її якість: рекламувати щось бізнесменам мабуть набагато привабливіше ніж пенсіонерам (окрім, мабуть, ліків).).

Згоден з вами на 100 відсотків. Якщо розвинути цю думку далі: як на мене, якщо у радіостанції є високий рейтинг але їй не хочуть давати гроші рекламодавці - це означає що цей музичний жанр мусить підтримувати держава.

kastet писал(а):
Официально єтих документов нет. Но есть письма за подписями определённых личностей, которые "предлагают" увеличивать процент "определённой" музыки - нацпродукта. Или будут проблемы с продлением, например, лицензии.

Если помните, официального запрета на трансляцию ОРТ, РТР и РЕН-ТВ кабельным операторам ТВ тоже небыло. Были просто письма с просьбами выключить "по хорошему".

Тобто присутнє телефонне право і тд? Цілком можливо. Але я питав не про це - ще раз повторюю: мені йшлося про класику і джаз, і про те що кількість вимоги щодо нацпродукту на них не розповсюджуються - немає сенсу.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 00:04 
Житель форума
Житель форума

andriy155 писал(а):
Можливо, я помиляюся, ал мені здається що років із дев'ять читав про перепродаж. А от у тому що Люкс мовив у Києві десь років із 7-8 до зміни формату, впевнений на 100 відсотків. На додачу до ФМ і УКХ він ще свого часу був у Києві на середніх хвилях.

Киевскую сеть Львовский владелец создавал не сам а с Донецким владельцем. Соответственно, они и были акционерами этого люкса. Далее они разошлись 0 но собственность осталась за Львовскими.

andriy155 писал(а):
Але я питав не про це - ще раз повторюю: мені йшлося про класику і джаз, і про те що кількість вимоги щодо нацпродукту на них не розповсюджуються - немає сенсу.

С Каких это делов радиокомпания, транслирующая джаз или классику будет иметь привилегии? По-моему, за трансляцию нацпродукта нужно освобождать от каких-то налогов или ещё чего-либо. Ведь трансляция того нацпродукта, что есть - убыточна для радиокомпаний. Им просто невыгодно ставить никому неизвестные песни исполнителей, которые известны лишь в кругу друзей исполнителя, и которые пишутся неизвестно-где, и на которые нет никакого пиара. (концерты, интервью, и др...) И за трансляцию этих же треков (как и раскрученных) требуют платить музыкальные налоги!

Нацпродуктом у нас считаются треки, записанные и зарегистрированные Украинскими авторами с украинским вокалом. (авторские права на трек и имя исполнителя\бренд тоже должны быть оформлены), также треки эпохи СССР тоже считаются нацпродуктом.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 00:31 
Пользователь

kastet писал(а):
С Каких это делов радиокомпания, транслирующая джаз или классику будет иметь привилегии? По-моему, за трансляцию нацпродукта нужно освобождать от каких-то налогов или ещё чего-либо. Ведь трансляция того нацпродукта, что есть - убыточна для радиокомпаний. Им просто невыгодно ставить никому неизвестные песни исполнителей, которые известны лишь в кругу друзей исполнителя, и которые пишутся неизвестно-где, и на которые нет никакого пиара. (концерты, интервью, и др...) И за трансляцию этих же треков (как и раскрученных) требуют платить музыкальные налоги!

Нацпродуктом у нас считаются треки, записанные и зарегистрированные Украинскими авторами с украинским вокалом. (авторские права на трек и имя исполнителя\бренд тоже должны быть оформлены), также треки эпохи СССР тоже считаются нацпродуктом.

Знову ж таки - такі твердення про про неякісність та збитковість нацпродукту - лише ваша думка (яка не збігається з моєю). Аби робити такі заяви, треба мати конкретні експертні оцінки, конкретні цифри. Надайте мені їх і я вам повірю. Інша справа - це коли по НРКУ передають відвертушароварщину, яку слухати неможливо, і видають це за справжню українську культуру. Ця традиція розпочалася ще в радянські роки і видно хтось ще у нас на радіо не позбувся совковізму. Але не знаю чому ви вважаєте що продукт Океану Ельзи, ВВ, Ділеми, Другої Ріки, Марійки Бурмаки, Лами і тд - неякісний. Їх знають лише близькі друзі? Вони нікому невідомі? Ви знаєте, такі самі аргументи висували в Білорусі десять років тому. А тепер гланьте що саме сталося з білоруською культурою. Зникла! Зараз білоруськомовну музику (наприклад, NRM) можна почути лише в... Польщі. Правда класно? Ви наприклад про NRM чули? Чому в Україні їх неіхто не транслює? Невже тому що у них неякісна музика?! Мені здається що причина в орієнтації на музичний ринок Росії. Якщо в Росії щось непопулярне - нам воно теж непотрібне. Така собі замкненість та обмеженість бачення українських ді-джеїв/менеджерів радіостанцій. Країна просто закрилася від решти світу. Таке враження що люди просто не бажають бачити що саме відбувається за західним кордоном. Чому? Може власники деяких цих радіостанцій мають політичні переконання і субсидують російську музику? Не знаю. Але я не розумію чому освічені люди мають слухати тюремний шансон у маршрутках! До чого це все призводить? До усіляких там міфів про наших західних сусідів (наприклад про НАТО). Або згадайте як у нас класно висвітлювали війну в Грузії? Подавали все крізь призму російських медіа.
Щодо джазу і класики. Класика - це дуже специфічний жанр. У цьому жанрі з'являється набагато менше композицій ніж у поп-жанрі. Запис композицій набагато дорожчий (записати 3-хвилинну рок/поп композицію набагато простіше ніже симфонію, де необхідно оркестр). Відтак, неможливо мати 70/80-відсотків наповнення нацпродуктом радіостанцій цього жанру.
А от щодо субсидій станціям, які передають українську музику - цілком згоден. Це особливо потрібно для молодих виконавців, на яких ще не звернули увагу крупні менеджери.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 00:31 
Пользователь

kastet писал(а):
andriy155 писал(а):
Можливо, я помиляюся, ал мені здається що років із дев'ять читав про перепродаж. А от у тому що Люкс мовив у Києві десь років із 7-8 до зміни формату, впевнений на 100 відсотків. На додачу до ФМ і УКХ він ще свого часу був у Києві на середніх хвилях.

Киевскую сеть Львовский владелец создавал не сам а с Донецким владельцем. Соответственно, они и были акционерами этого люкса. Далее они разошлись 0 но собственность осталась за Львовскими..

А коли з'явився цей донецький партнер? У 1995-му чи у 2000-му?

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 00:39 
Пользователь

Продовжуючи таму якості/неякості нацпродукту. Як думаєте щось таке може з'явитися в ефірі київських ефемок (крім Променя та нічного ефіру Нашого Радіо) http://www.share.net.ua/forum/index.php?showtopic=829 http://www.umka.com.ua/ukr/catalogue/el ... ov-20.html ?

До речі, пам'ятаєте скільки криків було про те що примусовий український дубляж фільмів зменшить прибутки кінотеатрів? І що?

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 00:52 
Ударник труда
Ударник труда

Sasha писал(а):
А если московские таких хорошие, то почему их не слышно на других станциях Европы: радио Экспрес (Словакия), RadioZ (Польша), Радио Ювентус (Венгрия)? Рекламодатели не такие?

Крутят! Лично я слышал Тату, Ленинград, А-студио, и как не странно нашу группу "Пятницца"... Ну и ещё русскоязычные песни Brainstorm, Gogol Bordello и Zdob si Zdub

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 00:56 
Пользователь

Y.A. писал(а):
Sasha писал(а):
А если московские таких хорошие, то почему их не слышно на других станциях Европы: радио Экспрес (Словакия), RadioZ (Польша), Радио Ювентус (Венгрия)? Рекламодатели не такие?

Крутят! Лично я слышал Тату, Ленинград, А-студио, и как не странно нашу группу "Пятницца"... Ну и ещё русскоязычные песни Brainstorm, Gogol Bordello и Zdob si Zdub

От і добре. Але ж не в таких кількостях як в Україні. Тату я чув на польських станціях але англійською. А де ви чули Лєнінґрад? 5nizza- це хіба не український гурт?

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 01:04 
Ударник труда
Ударник труда

andriy155 писал(а):
Продовжуючи таму якості/неякості нацпродукту. Як думаєте щось таке може з'явитися в ефірі київських ефемок (крім Променя та нічного ефіру Нашого Радіо) http://www.share.net.ua/forum/index.php?showtopic=829 http://www.umka.com.ua/ukr/catalogue/el ... ov-20.html ?

на радіо Тиса ФМ можна почути таку музику!!!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 01:08 
Ударник труда
Ударник труда

andriy155 писал(а):
А де ви чули Лєнінґрад?

Радио Ювентус (Венгрия)
Цитата:
5nizza- це хіба не український гурт

утворився в харкові.. але розкрутився лише у москві... майже всі пісні російськомовні!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 01:08 
Пользователь

Y.A. писал(а):

Це Закарпатське державне радіо? Їх можна десь слухати в неті?

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 01:09 
Пользователь

Y.A. писал(а):
andriy155 писал(а):
А де ви чули Лєнінґрад?

Радио Ювентус (Венгрия)
Цитата:
5nizza- це хіба не український гурт

утворився в харкові.. але розкрутився лише у москві... майже всі пісні російськомовні!

дякую!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 02:24 
Ударник труда
Ударник труда

andriy155 писал(а):
Y.A. писал(а):

Це Закарпатське державне радіо? Їх можна десь слухати в неті?

лише на супутнику... друга звукова доріжка каналу "Тиса-1"
щодня по буднях, 23.00-00.00

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 08:03 
Житель форума
Житель форума

andriy155 писал(а):
До речі, пам'ятаєте скільки криків було про те що примусовий український дубляж фільмів зменшить прибутки кінотеатрів? І що?

И что? Да рентабельность кинотеатров сильно упала. Во-первых и меньше людей стало ходить. И ассортимент в кинотеатрах по фильмам уменьшился - т.к не успевают много переводить... да и не знают реакцию зрителей. Как сказал директор одного театра, во время украинского перевода люди смеются с некоторых фраз - словосочетаний даже в самые трагические моменты фильма (такой качественный и адаптированный перевод). И большинство зрителей в кинотеатре на сеансах, где перевода нет - например в русскоязычных фильмах "караоке" украинского перевода с огромным числом грамматических ошибок (что часто тоже смех вызывает). Кстати, много кинотеатров закрылось. И в Харькове в частности действует теперь 2. А было минимум 8. И останется видимо один.
andriy155 писал(а):
А тепер гланьте що саме сталося з білоруською культурою. Зникла!

В Белорусии уже давно введены квоты на национальный продукт. Там порядка 80% эфира ЛЮБОЙ РАДИОСТАНЦИИ должен состоять из нацпродукта. Причём, там жёстко к этому подошли - действительно всех заставили крутить их нацпродукт.
Т.е. Фактически, на всех радиостанциях играет один и тот же набор песен (разрешённый у них, мы тоже к этому идём,т.к. монополизация рынка и музыкального эфира существующими исполнителями существует и процветает). И различают радиостанции лишь по джинглам в эфире.
Представьте, что на всех радиостанциях в Украине будут играть лишь те исполнители, которые вы перечислили. и ежечасно (а ведь за прокат треков эти исполнители получают авторские гонорары).

Причина ввода квот - нежеление Украинскими исполнителями составлять честную конкуренцию. Вот конкуренция и убирается - радиостанции заставляют продавать лишь то "что есть". Вот вам и монополизация определённых продюссеров и продюссерских агенств.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 08:49 
Пользователь

kastet писал(а):
И что? Да рентабельность кинотеатров сильно упала. Во-первых и меньше людей стало ходить. И ассортимент в кинотеатрах по фильмам уменьшился - т.к не успевают много переводить... да и не знают реакцию зрителей. Как сказал директор одного театра, во время украинского перевода люди смеются с некоторых фраз - словосочетаний даже в самые трагические моменты фильма (такой качественный и адаптированный перевод). И большинство зрителей в кинотеатре на сеансах, где перевода нет - например в русскоязычных фильмах "караоке" украинского перевода с огромным числом грамматических ошибок (что часто тоже смех вызывает). Кстати, много кинотеатров закрылось. И в Харькове в частности действует теперь 2. А было минимум 8. И останется видимо один.

http://format.ua/index.php?go=News&in=view&id=1796
Щось не схоже на те щоб рентабельність кінотетрів впала. Це до того що в цілому світі намітилася тенденція до падіння відвідуваності кіно (простіше завантажити фільм з інтернету або позичити на DVD/Bluray).

А щодо ваших тверджень, давайте будемо вести дискусію базовану на конкретних фактах. Фрази на зразок "адін дірєктор сказал" нічого не важать. Наведіть деталі - скільки конкретно втрають кінотеатри. Був у кіно кілька разів - сміх чув тільки на комедіях. Без конкретних і доведених фактів ваші твердження - лише міфи.

А щодо Білорусі я говорив про білоруськомовний продукт. Правда його багато? А щодо якісних україномовних гуртів, скільки їх вам треба назвати: 50, 100?
Брати Гадюкіни, Мертвий Півень, Піккардійська Терція, Скрябін, Плач Єремії, Нумер 482, Танок На Майдані Конґо, Тартак, Гудімов, Друга Ріка, ВВ, Океан Ельзи, Ділема, Ефіра, Лама, Крихітка Цахес, Люк, Максима, Оратанія, Скай, Флайза, Гайдамаки, Мед Хедс, Димна Суміш, Esthetic Education, Мотор'ролла, Перкалаба, Фліт, Холодне Сонце, Мандри, Ґорґішелі, Кому Вниз, Руслана, Росава, Марія Бурмака, Олександр Понамарьов...

Вам ще треба?

Можливо це зараз оці всі Шансони мають монополію на трансляцію саме російської музики і не допускають в ефір українську музику?
Повторюся - я не проти російської музики. Але - ця музика має бути якісною і її не повинно бути більше ніж української. Якщо чесно, мені набридло слухати шансон у маршрутках.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 11:54 
Житель форума
Житель форума

andriy155 писал(а):
А щодо ваших тверджень, давайте будемо вести дискусію базовану на конкретних фактах. Фрази на зразок "адін дірєктор сказал" нічого не важать. Наведіть деталі - скільки конкретно втрають кінотеатри. Був у кіно кілька разів - сміх чув тільки на комедіях. Без конкретних і доведених фактів ваші твердження - лише міфи.

Хорошо. Мифы.
Значит Украинская музыка самая поппулярная. ТУТ ОЧЕНЬ МНОГО КАЧЕСТВЕННОЙ СУПЕРСЛУШАЕМОЙ ВСЕМИ ЦЕЛЕВЫМИ АУДИТОРИЯМИ ФОРМАТОВ.

А директора радиостанций - дураки, не понимающие своего счастья - отказаться от шансона в пользу укр. музыки. Я вас правильно понял???

Факты??? Да кто же вам тут даст бухгалтерию коммерческого предприятия типа радиостанции или кинотеатра??? Тут, простите, надо верить на слово тем, кто этим реально занимается, или самому попробовать.
Неужели вы считаете, что владельцы радиостанций такие дураки, что они упустят возможность зарабатывать деньги на качественной и конкурентноспособной Украинской музыке??? Да это же коммерсанты. Что пользуется спросом - то и продают - крутят.

Относительно музыки: Вы можете приводить кучу украинских исполнителей, как супекачественные проекты. Соглашусь - действительно многие они дают приемлемое качество. Но ведь дело то не в качестве!!! Ведь есть ещё и стили музыки - так называемый формат (если говорить радиошными терминами).

Можно писать качественную музыку но не в коммерческом продажном формате.
Вы знаете, что во всём мире исполнители выпускают свой трек в разных аранжировках и разных стилях по музыке??? Ведь кто-то любит рок-музыку, кто-то любит поп-музыку, кто-то клубную!

А у нас что??? У нас исполнители работают в одном своём стиле - и свои акапеллы не дают тем, кто делает ремиксы и аранжировка существует одна...

ТНМК, Руслана, Друга Рика, Скрябин и некоторые другие исполнители уже давно поняли, что песни ВЫГОДНО выпускать в разных аранжировках и стилях. И они это делают. И очень даже неплохо. Даже на Московских и Русских радиостанциях звучат версии этих исполнителей в разных аранжировках!!!

Виктор Павлик после того, как отдал акапеллу на трек - Город зелёного цвета русскому аранжировщику получил всероссийскую известность этим треком. На радиостанциях типа Русского радио или D-FM крутилась поп версия этого трека и танцевальная версия, и шёл трек чуть ли не ежечасно несколько месяцев подряд. И первые строчки хит-парадов. А в Украине шла оригинальная версия. Которая по качеству уступала однозначно.

Почему не все исполнители это делают? Причина банальна - деньги и жадность.

Деньги: за хорошую аранжировку надо заплатить
Жадность: - а зачем её делать, если есть квота на нацпродукт и трек заставят взять в эфиры и так.
Жадность: - зачем стараться делать качественно, если нет конкурентов? (для того, чтоб попасть в разрешённый список нацпродукта нужны определённые вложения денег для регистрации бренда исполнителя и тд...).

Вот и получается - что страдает из-за этого и слушатель и радио и даже исполнители.

Подобная проблема по характеру и в транспорте. В частности - льготы для перевозки пенсионеров и др. Государство их дало - а компенсации автоперевозчикам за провоз льготного контингента нет.
Аналогично и с радио - крути песни из определённого списка - а налоги и др. отчисления тоже незабудь!

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 12:19 
Пользователь

Ну знаєте - я теж вам зараз почну розповідати історії. От мені оцей працівник сказав ось це, а інший інше. І що будете мені вірити. Ви от доводили мені що рентабельність кінотеатрів впала. Зробив пошук в інтернеті - знайшов інформацію що навпаки - піднялася. Як можна про щось дискутувати без реальних фактів.

А ще, дуже вас прошу, не приписуйте мені слів яких я не говорив. Ну не писав я що директори радіостанцій - дурні. Я написав що від зеківського шансону в маршрутках мене нудить (і мабуть не одного мене). Відтак з'являється питання чому цього "добра" так багато у нас на радіо.

Щодо "Значит Украинская музыка самая поппулярная. ТУТ ОЧЕНЬ МНОГО КАЧЕСТВЕННОЙ СУПЕРСЛУШАЕМОЙ ВСЕМИ ЦЕЛЕВЫМИ АУДИТОРИЯМИ ФОРМАТОВ" Це звідки ви зробили такий висновок? Невже з моїх слів. Ви тут писали що якісної української музики не існує. Я вам навів чотири приклади - вам було замало. Тому написав ще тридцять виконавців. Не перекручуйте мої слова - це відверте хамство.

Щодо форматності - можна скористаюся вашим стилем: "ой які дурні ці виконавці - нічого не розуміють у поп-музиці, працюють у непотрібних суспільсту стилях". Ну звідки ви таке взяли? Візьмемо для прикладу гурт трошки менш відомий - Ділема. У них на першому ще диску, який було видано ще в 2005 було 3 ремікси однієї пісні. Мені знову навесту вам 30 прикладів щоб показати що й інші (хоча й не всі) виконавці роблять ремікси.

В чому проблема? Завелика орієнтація на Росію. Лише українців, які стали популярними у Росії, починають розкручувати в самій Україні. Це нормально?! Невже важко збагнути що Росія - не пуп землі (хоча так - у них є своя чудова культура, яку потрібно знати і поважати). Ви от самі пишете як деякі гурти з України критять "навіть на російських станціях". Добре що вони заробляють там ройалтіз але мене більше хвилює те що наші безпосередні західні сусіди подекуди не знають про Україні (окрім про революцію, футбол та Чорнобиль). Навіщо замикатися лише на Росії коли світ набагато більший.

Повертаючись до квот на нацпродукт та "дурнів-директорів". Знаєте, коли радіо забте російською попсою і на нього нереально потрапити місцевим виконавцям бо місцеві "дурні-директори" крутять шансон - мабуть квота на нацпродукт - єдиний вихід. Інакше цей нацпродукт за кілька років просто зникне. Слухатимемо лише російські і англо-американські пісні, матимемо купу конкуренції (про яку ви писали в попередніх дописах). Вперед!

Єдине - мушу з вами погодитися: держава справді має виділяти більше грошей на вітчизняних виконавців аби зробити більш конкурентно-здатний продукт. (принаймні на цьому етапі)

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 14:21 
Житель форума
Житель форума

andriy155 писал(а):
А ще, дуже вас прошу, не приписуйте мені слів яких я не говорив. Ну не писав я що директори радіостанцій - дурні. Я написав що від зеківського шансону в маршрутках мене нудить (і мабуть не одного мене). Відтак з'являється питання чому цього "добра" так багато у нас на радіо

А потому, что в силу определённых исторических причин такой музыкальный формат интересен многим слушателям. Вот его и слушают. Хотя волна шансона уже прошла. Стильное радио уже шансон практически не транслирует, осталось лишь в Киеве Доросле и сеть - Гарне радио шансон.
Кстати, не знаю, как в каком регионе - но у нас в маршрутках водилы слушают или Кисс-фм (особенно по вечерам), Хит-фм и Авторадио. причём в вечернем маршруточном эфире доминирует именно кисс-фм и их ди-джейские программы (что из-за того, что это не нацпродукт, вообще надо запрещать)

andriy155 писал(а):
Щодо "Значит Украинская музыка самая поппулярная. ТУТ ОЧЕНЬ МНОГО КАЧЕСТВЕННОЙ СУПЕРСЛУШАЕМОЙ ВСЕМИ ЦЕЛЕВЫМИ АУДИТОРИЯМИ ФОРМАТОВ" Це звідки ви зробили такий висновок? Невже з моїх слів

Иронизировал.

andriy155 писал(а):
Ви тут писали що якісної української музики не існує. Я вам навів чотири приклади - вам було замало. Тому написав ще тридцять виконавців. Не перекручуйте мої слова - це відверте хамство

Как раз это Вы перекрутили мои слова. Я же чётко написал:
Kastet писал(а):
Вы можете приводить кучу украинских исполнителей, как супекачественные проекты. Соглашусь - действительно многие они дают приемлемое качество. Но ведь дело то не в качестве!!! Ведь есть ещё и стили музыки - так называемый формат (если говорить радиошными терминами
Т.е. я согласен, что вышеназванные треки могут быть качественными - НО ВЕДЬ НЕ ВСЁ КАЧЕСТВЕННОЕ ВОСТРЕБОВАНО!!!

andriy155 писал(а):
Щодо форматності - можна скористаюся вашим стилем: "ой які дурні ці виконавці - нічого не розуміють у поп-музиці, працюють у непотрібних суспільсту стилях". Ну звідки ви таке взяли?

Тут немного другая ситуация. Мечта любого человека - заниматься любимым делом и зарабатывать так, чтоб особых нужд и проблем небыло. Вот именно поэтому многие исполнители пишут музыку "для себя и под себя" НО хотят, чтоб это хорошо оплачивалось. Украинские исполнители тяготеют к рок-музыке. С точки зрения развития истории музыки и истории музыкальных стилей этот стиль называет стилем "бедноты". В Этом у Рок музыки много общего со стилем ХИП-ХОП - там где тоже довольно-таки ярко выражены негативные моменты жизни исполнителя и его окружения...
В целом - поищите в интернете странички с историей музыкальной культуры - там вполне адекватно описаны все этапы и причины возникновения различных стилей музыки. Но факт есть фактом: РОК музыка по прежнему является музыкой низов а верхи слушают дискотеку 80-х и Евродэнс.

andriy155 писал(а):
Візьмемо для прикладу гурт трошки менш відомий - Ділема. У них на першому ще диску, який було видано ще в 2005 було 3 ремікси однієї пісні. Мені знову навесту вам 30 прикладів щоб показати що й інші (хоча й не всі) виконавці роблять ремікси

Далеко не все песни должны и могут быть хитами. Которые будут играть на повторе у каждого из нас.

andriy155 писал(а):
В чому проблема? Завелика орієнтація на Росію. Лише українців, які стали популярними у Росії, починають розкручувати в самій Україні. Це нормально?! Невже важко збагнути що Росія - не пуп землі (хоча так - у них є своя чудова культура, яку потрібно знати і поважати). Ви от самі пишете як деякі гурти з України критять "навіть на російських станціях". Добре що вони заробляють там ройалтіз але мене більше хвилює те що наші безпосередні західні сусіди подекуди не знають про Україні (окрім про революцію, футбол та Чорнобиль). Навіщо замикатися лише на Росії коли світ набагато більший.

В России они зарабатывают деньги и после этого вкладывают их в Украину. В Виду того, что в Украине многое монополизировано , то музыкантам без денег лезть в шоу бизнес лезть глупо - не пустят. Вы думаете, существующие известные исполнители хотят появление конкуренции??? Да они не пустят. Несколько лет назад активно обсуждался этот вопрос, как тот же Океан Эльзы активно давил других исполнителей, чтоб быть "гуртом № 1" в Украине.
Заработав деньги в России наши исполнители уже могут себе позволить записываться в хороших студиях, использовать хорошее оборудование и главное: ПОКУПАТЬ ПОТЕНЦИАЛЬНЫЕ ХИТЫ у АВТОРОВ!!!

andriy155 писал(а):
Повертаючись до квот на нацпродукт та "дурнів-директорів". Знаєте, коли радіо забте російською попсою і на нього нереально потрапити місцевим виконавцям бо місцеві "дурні-директори" крутять шансон - мабуть квота на нацпродукт - єдиний вихід. Інакше цей нацпродукт за кілька років просто зникне. Слухатимемо лише російські і англо-американські пісні, матимемо купу конкуренції (про яку ви писали в попередніх дописах). Вперед!

Ну а что на данный момент изменилось? Украинских исполнителей разделили на легальных и нелегальных. Легальные это те, кто работает на определённых условиях и их продюссируют определённые организации (и получают соответсвующую прибыль), а остальные или должны согласиться пойти на условия тех продюссеров или не лезть. Вот чего мы и добились. Другими словами - монополизация.
Щас за то, что радиостанция напрямую возьмёт трек в эфир от исполнителя без договора - проблем можно наделать кучу:
- Уклонение от налогов (обе стороны)
- Невыполнение условий лицензии по колличеству лицензированной музыки в эфире
- пиратская деятельность (а вдруг трек нелегально был украден у авторов?)
andriy155 писал(а):
Єдине - мушу з вами погодитися: держава справді має виділяти більше грошей на вітчизняних виконавців аби зробити більш конкурентно-здатний продукт. (принаймні на цьому етапі)

Я чуть-чуть подкорректирую: Государство не исполнителей должно поддерживать а радиостанции. В частности осовобождать от определённых поборов в виде налогообложения или ещё чего-либо. Ведь трансляция таких исполнителей по сути - меценатство

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения:
Сообщение Добавлено: 08 фев 2009, 18:04 
Житель форума
Житель форума

В продолжении темы:
"Пение песен" это не только творчество. Это бизнес. Это товар.
А если товар, то:
Любой товар пытаются реализовать любым доступным способом, который возможен.
Если товар хорош и пользуется спросом (не всегда хороший товар обладает спросом) - это гуд, т.е. хорошо. А если нет? А если товар хорош, но не пользуется спросом, или и плох и не пользуется спросом? Что делать??????
Есть 2 варианта:
- Улучшить товар (т.е. вложить средства в исследование рынка, поменять технологию, провести рекламную акцию, пиар и др.). Это дорогой вариант. И главное рискованный.

А вот второй вариант и проще и дешевле и удобнее: - запретить\заблокировать конкурента. Тем более, если этот конкурент это "ненавистный москаль". Например, вводятся квоты на продукт.
Далее:
Под благовидным предлогом "Поддержим отечественного производителя" и "Долой москалей с украинского рынка" ипортный более качественный и пользующийся спросом товар вытесняется с рынка и заменяется тем, что есть. И смотрите: УЛУЧШАТЬ КАЧЕСТВО ТОВАРА ТЕПЕРЬ НЕТ СМЫСЛА. Ибо нет выбора. Весь этот патриотзизм это банальное сведение счётов и бизнес-интересы.

Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 54 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа